Παρος

Παρος

Πάρος, ένα από τα ωραιότερα και κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και απέχει λιγότερο από 100 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες με τα συμβατικά πλοία και 3 ώρες με τα ταχύπλοα. Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων, μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα μας “πως να έρθετε”.

Η Πάρος, με ιστορία περισσότερη των 2.500 χρόνων, έχει επιφάνεια 1.865 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με 120 χιλιόμετρα ακτογραμμές η οποία είναι γεμάτη παραλίες άμμου και καθαρά καταγάλανα νερά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι Παροικία μια παραδοσιακή και κοσμοπολίτικη Κυκλαδίτικη πόλη. Η Νάουσα στο βόρειο τμήμα του νησιού, είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι με τουριστικά αξιοθέατα. Ε Πάρος επίσης, διαθέτει και άλλα όμορφα παραδοσιακά Κυκλαδίτικα χωριά όπως οι ορεινές Λεύκες, τα Μάρμαρα, ο Πρόδρομος, ο Κώστος, η Μάρπησσα, το Πίσω Λιβάδι, ο Δρυός, η Αγκαιριά και η όμορφη Αλυκή.

Οι ήσυχες περιοχές με την παραδοσιακή ομορφιά, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις, τα Κυκλαδίτικα χωριά με κυρίαρχα χρώματα το άσπρο με το μπλε, οι φιλόξενοι άνθρωποι και η γευστικότατη παραδοσιακή κουζίνα καθιστούν την Πάρο ένα από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων.